Veilig internetbankieren via Mijn ING – ING – Internetbankieren

 

Veilig internetbankieren via Mijn ING

Log nóóit in via een e-mail

Phishing

Internetcriminelen versturen e-mails die afkomstig lijken van de ING. Log nóóit in via een e-mail. Als u gaat internetbankieren, log dan altijd zelf in via ING.nl. Zo eenvoudig is het om een internetcrimineel te slim af te zijn.

Een nep e-mail: hoe herkent u deze?

De ING zal u via e-mail nóóit vragen in te loggen op Mijn ING. Om een e-mail echt te laten lijken, gebruiken internetcriminelen vaak een logo van de ING. Ontvangt u een e-mail die afkomstig lijkt van de ING, waarin u wordt gevraagd op een link of button te klikken? En vervolgens in te loggen op een scherm dat lijkt op het inlogscherm van Mijn ING? Dan is dit een nep e-mail.

Helaas kunnen nep e-mails van internetcriminelen niet altijd worden voorkomen. De ING kan u wel vertellen hoe u kunt reageren als u een nep e-mail ontvangt.

Een nep e-mail: hoe reageert u?

  • Log nóóit in via een link in een e-mail.
  • En houd uw wachtwoord en TAN-codes altijd geheim.

Zo voorkomt u misbruik van uw rekening. Als u wilt, kunt u de nep e-mail doorsturen naar: valse-email@ing.nl.

Heeft u op een link in een nep e-mail geklikt?

  • Vul uw gegevens dan niet in op het inlogscherm.
  • Sluit het scherm door op het kruisje rechtsboven in het scherm te klikken. Of sluit het scherm door uw internetbrowser te sluiten.
  • Verwijder de e-mail uit uw mailbox.

Heeft u op een link geklikt en uw gegevens ingevuld?

  • Sluit het scherm door op het kruisje rechtsboven in het scherm te klikken. Of sluit het scherm door uw internetbrowser te sluiten.
  • Ga daarna direct naar ING.nl en log daar in op Mijn ING.
  • Wijzig direct uw wachtwoord voor Mijn ING via ‘Service en instellingen’. Zo zijn uw gegevens voor een internetcrimineel niets meer waard.

Heeft u uw wachtwoord of TAN-codes doorgegeven?

Heeft u telefonisch of via een link in een e-mail uw wachtwoord of TAN-codes doorgegeven? Bel dan direct met de ING Alarmlijn via 058 212 60 00. Deze lijn is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Veilig internetbankieren via Mijn ING – ING – Internetbankieren

Translate »
%d bloggers liken dit: