Maak je USB-stick weer zichtbaar

Maak je USB-stick weer zichtbaar

Als Windows je USB-stick niet ziet zijn er een aantal manieren om je USB-stick weer zichtbaar te maken in Windows 10/8/7. Volg simpelweg de stappen als je je USB-stick repareren wilt. Het is niet moeilijk, lees dus even mee.

Manier 1. Update de driver als je USB-stick niet herkend wordt.

  1. Open “Deze PC / Mijn Computer” > klik met de rechter muisknop en kies “Eigenschappen” 
  2. Kies vervolgens in het linkerscherm “Apparaatbeheer“. >  Zoek “draagbare apparaten“, druk op het pijltje om meer te zien, en kijk of er een geel uitroepteken te zien is.
  3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies “stuurprogramma bijwerken” > Kies vervolgens de bovenste optie “Automatisch naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware zoeken
  4. Wacht geduldig tot je USB-stick bijgewerkt is en start je computer opnieuw op. 

Als het goed is is je USB-stick nu weer zichtbaar.

Manier 2. Gebruik schijfbeheer om je USB-stick weer zichtbaar te maken.

  1. Klik Start > Configuratie Scherm;
  2. Klik Systeembeheer Computerbeheer;
  3. Kies in het linker paneel schijfbeheer en zoek de USB-stick die niet herkend wordt;
  4. Klik met de rechtermuisknop op de USB-stick > Fromatteer de USB-stick om hem weer bruikbaar te maken.

Bij het formatteren raak je alle gegevens die op je computer omgeslagen stonden kwijt. Daarom willen veel mensen hun corrupte USB-stick Herstellen Zonder te Formatteren, als dit echter niet lukt kun je altijd nog verder lezen onder “Herstel gegevens als je USB-stick niet gevonden wordt“, hier kan je lezen hoe je je bestanden van je USB-stick kan redden voor je deze formatteert met behulp van een professioneel gegevensherstel programma.

Extra advies

Het is nooit een slecht idee back-ups te maken van de gegevens die voor jou belangrijk zijn. Met EaseUS Todo Backup kan dit zelfs automatisch. Zo maakt het programma iedere keer dat jij je USB-stick in je computer steekt zelf een back-up. Zo kan je dus met een gerust hart je belangrijke gegevens meenemen op zo een handige gegevensdrager, wetend dat je je belangrijke bestanden nooit zal kwijtraken.

Herstel gegevens als je USB-stick niet gevonden wordt

Om de gegevens in je defecte USB-stick te redden heb je een krachtig gegevens herstel-programma nodig. Wij gebruiken daarvoor de EaseUS Data Recovery Wizard. Een professioneel programma om je bestanden in allerlei situaties terug te halen.

Zelfs als je USB-stick niet alle bestanden laat zien, de Data Recovery Wizard van EaseUS weet er raad mee. Ook als het niet een USB-stick betreft maar je je beschadigde sd kaart herstellen wilt, kan dit programma je helpen. Lees de volgende stappen om te leren hoe:

Stap 1. Zorg dat je je USB-stick die niet zichtbaar is in je computer hebt en start het herstelprogramma. Kies de USB locatie en klik “Scan“.

Kies de USB-stick die niet wordt herkend

Stap 2. Het programma zal een snelle scan doen gevolgt door een diepe scan. Wacht deze af om alle bestanden terug te vinden op je USB-stick die niet wordt herkend door Windows.

Laat het programma scannen op je onzichtbare USB-stick

Stap 3. Kies de bestanden die je wilt terughalen en kies “Herstel“, Zorg wel dat je ze op een andere locatie opslaat dan de USB-stick die niet wordt weergegeven.

Hertel de gegevens van je USB-stick die niet wordt weergegeven in Windows

Translate »
%d bloggers liken dit: