kleuren van USB poorten

Wat betekenen de kleuren van USB poorten?
Het is intussen bij een ieder die met een computer werkt bekend wat een USB poort is.
Maar niet iedereen weet wat de verschillende kleuren betekenen.
Zwart, grijs of wit

De meeste poorten zijn standaard grijs, zwart of wit in het geval van sommige Apple computers.
Deze geven typisch aan dat het om een standaard USB 2 of USB 1 compatible USB aansluiting is. Dit zijn de relatief trage poorten en het is aanbevolen om misschien een muis erop aan te sluiten.
Blauw Anders is het als u een blauwe USB poort ziet. Omdat dit expliciet aangeeft dat het om een USB 3 aansluiting gaat. Dit is belangrijk omdat USB 3 poorten veel sneller zijn dan USB 2 of lager. Het is zwaar aanbevolen om USB 3 apparaten te koppelen aan USB 3 poorten. Om zo te genieten van de maximale snelheid.
Geel Gele USB poorten komen voor op Lenovo computers en laptops. Dit zijn de zogenaamde “Always-On” poorten. Die geven aan dat u een apparaat kunt chargen ook al is het apparaat uit. Heel handig is het voor mensen die zulke computers hebben. U kunt dan bijvoorbeeld uw laptop gebruiken als batterij pack ook als is het uitgeschakeld. Uiteraard moet de batterij van de laptop nog wat charge erop hebben.
Rood Rode USB poorten zijn een nieuwe type USB poorten. Deze zijn speciaal voor het chargen van nieuwere modellen tablets die meer stroom trekken om te chargen. Als uw computer over zo een poort beschikt is het aanbevolen om uw tablet hierop aan te sluiten om te chargen, omdat het meer stroom levert en dus je Phone sneller charged.
Groen Groene USB poorten zult u niet zo vaak tegenkomen. Deze komen voor bij een speciaal model van gaming laptops van het bedrijf Razor. Deze zijn USB3 poorten voor maximale snelheid. Maar zijn groen omdat dit bedrijf speciaal ervoor gekozen heeft om hun USB poorten groen te maken. Omdat dit past in de kleuren stijl van hun laptops. Razor laptops zijn typisch dure laptops. De correcte naam voor de kleur van deze poorten is Acidic Green Uitzondering op de regels Ik moet haasten om erbij te vermelden dat het niet altijd zo is dat de kleuren bepalend zijn. Sommige USB 3 poorten zijn gewoon zwart en Rode USB poorten zijn zowel USB 2 als USB 3. Maar dit is een goede leidraad om u op weg te helpen. SVGi-Info hoopt u hiermee informeert te hebben over de kleuren van USB poorten en wat die betekenen. Zit u met een vraag over computers, laptops, tablet mobiles of anything ICT?

Translate »
%d bloggers liken dit: