De installatie van Service Pack 1 voor Windows 7 mislukt

De installatie van Service Pack 1 voor Windows 7 mislukt met fout 0x8004a029 of 0x80004005 – E_FAIL

Artikel ID: 2530477 – Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.

Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

De installatie van Service Pack 1 voor Windows 7 kan mislukken met een van de volgende fouten:

0x80004005 – E_FAIL

0x8004a029

Naar boven | Geef ons feedback

Oorzaak

Dit kan gebeuren als het aantal geïnstalleerde netwerkfilterstuurprogramma’s de opgegeven limiet overschrijdt. In Windows 7 geldt een standaardlimiet van 8 en een maximumlimiet van 14.

Naar boven | Geef ons feedback

Oplossing

Als u het probleem automatisch wilt laten oplossen, gaat u naar de sectie Het probleem voor mij oplossen. Als u dit probleem liever zelf oplost, gaat u naar de sectie Dit probleem zelf oplossen.

Het probleem voor mij oplossen

Als u dit probleem automatisch wilt oplossen, klikt u op de knop of koppeling Dit probleem oplossen. Klik vervolgens op Uitvoeren in het dialoogvenster Bestand downloaden en volg de stappen in de wizard Fix it.

Dit probleem oplossen
Microsoft Fix it 50738

Opmerkingen

· Deze wizard is mogelijk alleen beschikbaar in het Engels. De automatische correctie werkt echter ook voor andere taalversies van Windows.

· Als u niet op de computer werkt waarop het probleem optreedt, kunt u de Fix it-oplossing opslaan op een flashstation of een cd, zodat u deze software kunt uitvoeren op de computer waarop het probleem optreedt.

Ga vervolgens naar de sectie Is het probleem opgelost?

Dit probleem zelf oplossen

U kunt dit probleem oplossen door de waarde van de registersubsleutel HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlNetwork aan te passen. Volg hiertoe de volgende stappen:

1. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ regedit en klik vervolgens op OK.

2. Zoek de volgende registersubsleutel en klik op deze sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlNetwork

3. Klik in het rechterdeelvenster met de rechtermuisknop op MaxNumFilters en klik op Wijzigen.

4. Wijzig de waarde in 14, klik op Decimaal en klik vervolgens op OK.

Opmerking: De standaardwaarde is 8, het maximum is 14.

5. Sluit de Register-editor.

Als er meer dan 14 filterstuurprogramma’s op uw computer zijn geïnstalleerd, wordt het probleem niet opgelost door de bovenstaande registersleutel te wijzigen. Als u meer dan 14 netwerkfilterstuurprogramma’s hebt geïnstalleerd, moet u een aantal geïnstalleerde filterstuurprogramma’s verwijderen om het servicepack te kunnen installeren. Netwerkfilterstuurprogramma’s kunnen worden verwijderd uit de eigenschappen van de netwerkverbinding in Ncpa.cpl.

Opmerking: Verwijder niet de standaard Microsoft-netwerkfilterstuurprogramma’s, zoals Client voor Microsoft-netwerken, QoS Pakketplanner, Bestands- en printerdeling voor Microsoft-netwerken of een van de Internet Protocol-vermeldingen. Voorbeelden van netwerkfilterstuurprogramma’s van derden zijn firewall, QoS-software of netwerkvirtualisatiesoftware.


Translate »
%d bloggers liken dit: